SCIOS Scope 12

Veilige zonnestroominspectie

Veilige zonnestroominspectie.

Betrouwbare zonnestroomveiligheid: Uw zonnepanelen in goede handen met onze grondige inspectie.
vierkante foto inspectie zonnepanneel - AET Energy

Wat is een SCIOS Scope 12 inspectie?

SCIOS Scope 12 is een inspectiemethode die specifiek is ontwikkeld voor zonnestroominstallaties, ook wel bekend als fotovoltaïsche (PV) installaties. Deze methode is tot stand gekomen door samenwerking tussen het Verbond van Verzekeraars, Holland Solar en verschillende brancheorganisaties. Het richt zich op het beoordelen van de elektrische en brandveiligheid van deze installaties. Met SCIOS Scope 12 wordt gecontroleerd of de installatie voldoet aan de geldende normen en eisen, met speciale aandacht voor de veiligheid en betrouwbaarheid ervan. Deze inspectie kan verplicht zijn gesteld door verzekeraars om risico’s te minimaliseren en de veiligheid te waarborgen.

Waarom een SCIOS Scope 12 inspectie?

De SCIOS Scope 12 inspectie is van essentieel belang omdat het de elektrische en brandveiligheid van zonnestroominstallaties beoordeelt. Door te controleren of de installatie voldoet aan geldende normen en eisen, wordt de veiligheid van de installatie gewaarborgd. Dit is cruciaal om potentiële gevaren zoals elektrische storingen en brand te voorkomen. Bovendien kan het zijn dat verzekeraars deze inspectie verplicht stellen als onderdeel van de verzekeringsvoorwaarden. Het voldoen aan de inspectie-eisen kan helpen bij het minimaliseren van risico’s en het verzekeren van de continuïteit van uw bedrijfsvoering.

DSC07005 scaled e1712084692835 - AET Energy

Hoe gaat een
SCIOS Scope 12 Inspectie?

Ontdek onze uitgebreide SCIOS Scope 12 Inspectieprocedure, waarbij ervaren inspecteurs een gedetailleerd plan opstellen, grondige inspecties uitvoeren en eventuele gebreken nauwkeurig documenteren. We streven naar maximale veiligheid voor uw zonnestroominstallatie, waardoor u met vertrouwen kunt genieten van duurzame energie.

01

Voor de inspectie

Vóór de inspectie vult u online het offerteformulier in. Onze medewerker zal vervolgens met u de omvang van de inspectie bespreken en u ontvangt van ons een offerte op basis van de gegevens van uw installatie. Na uw akkoord wordt de inspectie in overleg met u gepland.

02

Tijdens de inspectie

Onze inspecteurs stellen een gedetailleerd inspectieplan op, waarbij zowel de Eerste Bijzondere Inspectie (EBI) als Periodieke Inspecties (PI) worden uitgevoerd. Hierbij wordt de kwaliteit van de installatie en de toestand ervan nauwkeurig beoordeeld, inclusief risicocomponenten zoals draagkracht en brandveiligheid.

03

Na de inspectie

Geconstateerde afwijkingen worden gedocumenteerd en besproken voordat onze inspecteur vertrekt. Indien nodig worden gebreken hersteld binnen een periode van 3 maanden na inspectie. Na volledige reparatie kan een Certificaat van Geen Gebreken worden afgegeven, waarmee u aan uw verzekeraar kunt aantonen dat aan de vereisten is voldaan.

Waarom AET Energy Efficiency BV?

Bij AET zorgen we met onze Scope 12 Inspectie voor maximale veiligheid en betrouwbaarheid van uw zonnestroominstallatie. Onze grondige aanpak minimaliseert hinder voor uw bedrijf en garandeert dat uw installatie voldoet aan alle normen.
DSC07010 - AET Energy