SCIOS Scope 8

Elektrische Veiligheid en Efficiëntie

Elektrische Veiligheid en Efficiëntie.

Deskundige inspecties om elektrische installaties veilig en optimaal te laten functioneren.
DSC07585 1 scaled e1712085373947 - AET Energy

Wat is een SCIOS Scope 8 inspectie?

Een SCIOS Scope 8 inspectie is een grondige veiligheidsinspectie van elektrische installaties, die hoewel gebaseerd op de NEN3140, zich specifiek richt op het voldoen aan de eisen van de Arbowet na herstel van geconstateerde gebreken. In tegenstelling tot een standaard NEN3140 inspectie, waarbij alleen wordt gecontroleerd op naleving van de norm, gaat een Scope 8 inspectie een stap verder. Het doel ervan is om ervoor te zorgen dat na eventuele reparaties de elektrische installatie niet alleen voldoet aan de technische normen, maar ook aan de wettelijke eisen met betrekking tot arbeidsveiligheid. Dit maakt de SCIOS Scope 8 inspectie een erkende en veelgevraagde methode, vooral door verzekeraars die een bewijs van naleving van de Arbowet vereisen voor het verlenen van dekking.

Waarom een SCIOS Scope 8 inspectie?

De overheid en verzekeringsmaatschappijen hanteren strenge normen en voorschriften met betrekking tot de veiligheid van elektrische installaties. Deze voorschriften zijn ontworpen om de veiligheid van werknemers en de algemene publieke veiligheid te waarborgen, en ze vormen een integraal onderdeel van de regelgeving voor bedrijfsvoering. Het niet naleven van deze voorschriften kan leiden tot ernstige consequenties, zoals boetes, juridische aansprakelijkheid en zelfs de sluiting van bedrijfsactiviteiten.

teamwork - AET Energy

Hoe gaat een
SCIOS Scope 8 Inspectie?

Ontdek onze zorgvuldige aanpak voor SCIOS Scope 8 inspecties, waarbij transparantie en deskundigheid samenkomen om te zorgen voor veilige elektrische installaties.

01

Voor de inspectie

Vóór de inspectie vult u online het offerteformulier in. Onze medewerker zal vervolgens met u de omvang van de inspectie bespreken en u ontvangt van ons een offerte op basis van de gegevens van uw installatie. Na uw akkoord wordt de inspectie in overleg met u gepland.

02

Tijdens de inspectie

Onze inspecteurs stellen een gedetailleerd inspectieplan op voorafgaand aan de SCIOS Scope 8 inspectie. Tijdens de inspectie worden afwijkingen vastgelegd in een rapport dat voor vertrek wordt besproken, met minimale verstoring voor uw bedrijfsvoering.

03

Na de inspectie

Gevonden gebreken worden hersteld en indien nodig volgt een her-inspectie. Na volledig herstel wordt een herstelverklaring afgegeven, die aan uw verzekering kan worden overlegd.

Waarom AET Energy Efficiency BV?

AET Energy Efficiency BV biedt SCIOS Scope 8 inspecties aan om u te ontzorgen en te helpen voldoen aan de Arbowet. Samen streven we naar een veilige werkomgeving en verbeterde bedrijfscontinuïteit dankzij een goed onderhouden installatie.
DSC07010 - AET Energy